Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Hoe overleef je als hardloper de wintermaanden?

Gepost op woensdag, 28 december 2011 om 14:40 door stefan in Algemeen, Kleding, Schoenen | No Comments »


In de winter heeft men meer last van depressie en ziekte. Hardlopen is een erg goed middel om deze klachten tegen te gaan en zelfs in de gure wintermaanden lekker in je vel te zitten. Toch is de motivatie om te gaan trainen een stuk lager in deze maanden. Wij geven je tips om toch je hardloopschoenen uit de kast te pakken.

Het belangrijkste is dat je over goede kleding en schoenen beschikt. Bij kleding is het van belang dat je geen katoen draagt. Thermo- en kunststofvezelkleding zorgen ervoor dat het je lichaamswarmte vasthoudt en het zweet makkelijk weg kan. Daarom is cruciaal om meerde lagen aan te hebben, zo heb je verschillende isolerende luchtstukjes tussen de kleding, waardoor sneeuw/regen moeilijk het lichaam bereikt en zweet de buitenste kledinglaag niet bereikt. Hierdoor zal de kou je niet snel te pakken krijgen.

Bij schoenen is het verstandig om schoenen aan te schaffen met een trail zool. Dit profiel zorgt voor beter grip dan de normale hardloopschoen. Het is ook van belang dat je ademende schoenen hebt die geen water doorlaten, hierdoor zullen natte voeten, die weer voor koude voeten en blaren zorgen, voorkomen worden. Zet natte schoenen na het trainen niet onder de verwarming, hierdoor verliest het materiaal zijn functies. Daarbij moet je goede sokken dragen om koude voeten tegen te gaan. Sokken met een materiaalcombinatie van katoen en acryl zorgen veelal voor de juiste warmte- en vochtregulatie.

Zorg voor veiligheid. Hier zijn vele manieren voor, maar het is erg belangrijk om gezien te worden. In elke sportwinkel zijn wel reflectiekleding of hesjes te vinden. Zorg er ook altijd voor dat je een niet te groot rondje loopt of te ver van huis bent. Als erg opeens een regen- of sneeuwbui naar beneden komt, is het niet fijn als je nog 5 kilometer naar huis komt lopen. Ook is het handig bij uitglijden dat je bij verwondingen niet te ver van huis bent. Het is daarnaast verstandig om vaak hetzelfde rondje te lopen, zodat je bekend bent met de ondergrond en omgeving. En als laatste: van te voren altijd even op de buienradar kijken!





Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Advertentie


Laatste Reacties

Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
Die sportslippers staan hier nog steeds...
Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
Zo lang geleden is het niet....
Martijn (Vegan schoenen worden steeds populairder):
Mooie ontwikkeling!
Marie de Jonge (Een keer wat anders als gele reflectiehesjes?):
Inderdaad belangrijk om reflecterende kleding te...
Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
Die smoothie is echt een aanrader....
hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
dat was lang geleden zeg! nu...
Meer reacties...

 

RSS RSS Webfeed

Tips, spots, ideeën, suggesties?
tips@loopblog.nl

Zoeken


Advertentie(s)


 (C) 2005-2024 Loopblog.nl