Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Hardlopen over het bevroren Bajkalmeer

Gepost op woensdag, 7 december 2005 om 10:27 door vincent in Wedstrijden | 2 Comments »

BajkalmeerEen groep hardlopers uit regio Rotterdam wil 8 maart 2006 op het vliegtuig stappen voor een bijzonder waagstuk. Als eersten willen zij een estafetteloop in winters Siberië afleggen. En wel over het dan nog bevroren Bajkalmeer, dwars door een woestijn van ijs. Het meer ligt op bijna tien uur vliegen van hier, in de strenge winters is het meer (vrijwel) ieder jaar dichtgevroren. Hardlopers Rob de Jong en Dick Snijders willen met dit initiatief een droom in vervulling te laten gaan. “Het kan de mooiste ervaring worden die je als hardloper ooit zult meemaken. Maar,” waarschuwt De Jong, “je moet je vooraf ook realiseren dat het allemaal anders kan lopen dan gepland. IJs van onvoldoende kwaliteit, harde wind, te lage temperaturen. Het kunnen allemaal redenen zijn om de loop af te gelasten en de plannen op het laatste moment om te gooien. Het moet wel verantwoord blijven.” Voor de liefhebbers; er is nog kans om mee te doen!

Hoever de estafetteloop precies wordt kunnen de twee niet zeggen, ook al is wel min of meer bepaald dat van Ust Barguzin naar het eiland Olkhon gelopen zal worden. “Naast de lopers hebben we ook auto’s op het ijs,” legt De Jong uit. “Zelfs de lopers zullen de afstand niet in een rechte lijn af kunnen leggen. Met de auto’s kan het gebeuren dat je door scheuren in het ijs vele kilometers om moet.” Hoe dan ook houden de twee er rekening mee meerdere nachten op het ijs te moeten overnachten. “Maar dat is juist geweldig,” weet De Jong uit ervaring. “Hoewel je in het begin niet teveel slaapt als je in je slaapzakje ligt. In de tent zul je het werkende ijs zeker horen.”

Hoewel de twee al een aantal medeavonturiers geïnteresseerd weten, is het team nog lang niet compleet. Om de plannen werkelijkheid te laten worden, zullen er minstens tien hardlopers mee moeten. Voor geïnteresseerden zal daarom op 7 januari (in principe in Krimpen aan den IJssel) een informatiebijeenkomst worden belegd. Wie daar bij wil zijn of meer informatie wil over de geplande reis, kan contact opnemen met Dick Snijders.

2 Reacties op “Hardlopen over het bevroren Bajkalmeer”

 • Ronald schrijft,

  Wow, heftig.. mij een beetje te koud.. succes voor Rob en Dick

 • Vincent schrijft,

  Het lijkt mij enorm kick om mee te doen! Maar denk dat meerdere nachten op het ijs voor mij iets teveel van het goede is;)

 • Geef een reactie:

  Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
  URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.  Advertentie


  Laatste Reacties

  Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
  Die smoothie is echt een aanrader....
  hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
  dat was lang geleden zeg! nu...
  Mathijs (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
  Leuke blog! Zelf neem ik altijd...
  Henk (Onderzocht: muziek maakt hardlopen gemakkelijker):
  Ik vind het zelf ook altijd...
  sjors (Nieuwe versies van de Nike+ SportWatch GPS):
  Leuk artikel veel te weten gekomen!!
  Edwin (Hardlopen in Barcelona!):
  Zou u een dmv een print...
  Meer reacties...

   

  RSS RSS Webfeed

  Tips, spots, ideeën, suggesties?
  tips@loopblog.nl

  Zoeken


  Advertentie(s)


   (C) 2005-2022 Loopblog.nl