Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Schoenentest

Gepost op zaterdag, 22 oktober 2005 om 18:05 door bob in Schoenen | 8 Comments »

Runners schoenentestOp de website van Runnersweb wordt de Runner’s World voorjaarstest beschreven. Zoals zij zelf ook aangeven op hun site is dit een handige leidraad bij het kopen van nieuwe schoenen. In maart en september publiceert Runners World jaarlijks actuele en uitgebreide schoenentesten. In het artikel uit 2002 staan nog steeds veel handige tips, over de stand van uw voet e.d., waar u rekening mee kunt houden tijdens het kopen van nieuwe schoenen. Wanneer u een testrapport leest in een van de Runners bladen, houdt u er dan rekening mee dat dergelijke test nooit helemaal objectief zijn. Uiteraard moeten zulke bladen het ook hebben van de reclame inkomsten waardoor testrapporten meestal wat gekleurd zijn. Negatieve zaken over een bepaalde schoen zullen nooit expliciet omschreven worden. Hierdoor is het ook verstandig om u goed voor te laten lichten door ervaren hardloper, hardloopspeciaalzaak medewerkers of een fysiotherapeut.

Waarschijnlijk wordt het met al deze informatie wel wat moeilijker om de juiste schoenen te vinden. Maar wanneer u naar de belangrijke argumenten van al deze mensen luistert over waarneer een hardloopschoen over goed kwaliteiten beschikt, zult u merken dat bepaalde zaken steeds weer naar voren komen. Kernpunten hierin zouden naar mijn mening moeten zijn, een juiste en natuurlijke ondersteuning, een sterke hielkap, een degelijke demping en behoud van stabiliteit tijdens het lopen. In ieder geval veel succes met het kopen van uw schoenen.

8 Reacties op “Schoenentest”

 • Alice schrijft,

  Leuk informatief looplog!

 • Roberto schrijft,

  Bob, je hebt helemaal gelijk voor wat betreft je opmerking over objectiviteit en reclame inkomsten. Maar…, dat geldt ook voor loopblog.nl! 😉

  In het geval van de Runnersbladen weten we dan in ieder geval wie er achter zit.
  Maar wie of wat is loopblog.nl?

 • Vincent schrijft,

  @Alice; bedankt!

  @Roberto; hoezo geldt dat ook voor loopblog.nl? Wij zijn onafhankelijk en doen dit puur als hobby. Omdat we van hardlopen houden en het leuk vinden om er een site van te maken. De paar cent die we van de Google ads krijgen zullen ons niet rijk maken. Jammer genoeg;)

  En waarom heb jij trouwens een weblog?

 • Bob schrijft,

  Beste Roberto, enerzijds heb je helemaal gelijk want hoe kan jij nou weten wie wij zijn en met welke reden wij loopblog onderhouden. Maar zoals Vincent al aangaf zijn wij hardloop liefhebbers met de intentie om mensen te informeren. Daarnaast vind ik dat bladen als Runner’s nooit een echte wan klank hebben over welke schoen dan ook, mijns inziens klopt dit niet met de werkelijkheid. Hierdoor denk ik dat consumenten van alle informatie het beste moeten proberen op te pikken en hiermee naar een speciaalzaak gaan, de informatie op loopblog is hier slechts een onderdeel van. Daarnaast denk ik dat het altijd verstandig is om je te laten informeren door bijvoorbeeld een fysiotherapeut en of ervaren hardlopers. Het toeval wil dat ik dit beide ben. groet Bob

 • Roberto schrijft,

  Beste Bob en Vincent,

  Dank voor jullie reacties.
  Ten eerst mijn complimenten voor jullie site: die ziet er mooi en erg verzorgd uit.
  En juist daarom was ik erg benieuwd wie ‘er achter zat’: een hardloopliefhebber of een commerciële instelling!?

  @Vincent: De knipoog gaf al aan dat het chargerend bedoeld was. Feit is echter dat ook jullie lovende stukken schrijven (bijvoorbeeld over de Nike Cesium en de Mobile Case). Dat is het enige wat ik opmerkte.
  En waarom ik een weblog heb? Omdat ik het leuk vind!

  @Bob: Helemaal met je eens! Naast fysiotherapeuten en ervaren hardlopers denk ik echter ook dat er voor trainers een belangrijke taak is weggelegd door lopers te verwijzen naar hardloopspeciaalzaken. Het toeval wil dat ik naast een ervaren hardloper ook trainer ben…

  Groeten en veel succes met jullie site!
  (Hij staat tussen mijn favorieten)

 • Vincent schrijft,

  Roberto, dank voor de verduidelijking, we zijn inderdaad soms ook wel lovend;)
  Jij ook succes met de site, heb je link toegevoegd op de beginpagina.

 • Bob schrijft,

  Bedankt Roberto, denk dat je aanvulling over trainers inderdaad ook verstandig is, gr Bob

 • Jeroen schrijft,

  Kan iemand mij advies geven over welk merk hardloop schoenen het beste is om te kopen? Ik zit te twijfelen tussen Nike en adidas. Ik vind de schoenen van Nike wel mooier, maar ze zijn ook een stuk duurder, daarbij kan ik volgens deze site (http://www.kortingscode.nl/adidas) 15% korting ontvangen bij adidas. maar ik hoor wel vaak dat nike betere schoenen maakt voor hardlopen.. wie helpt me bij deze keuze??

 • Geef een reactie:

  Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
  URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.  Advertentie


  Laatste Reacties

  Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
  Die sportslippers staan hier nog steeds...
  Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
  Zo lang geleden is het niet....
  Martijn (Vegan schoenen worden steeds populairder):
  Mooie ontwikkeling!
  Marie de Jonge (Een keer wat anders als gele reflectiehesjes?):
  Inderdaad belangrijk om reflecterende kleding te...
  Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
  Die smoothie is echt een aanrader....
  hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
  dat was lang geleden zeg! nu...
  Meer reacties...

   

  RSS RSS Webfeed

  Tips, spots, ideeën, suggesties?
  tips@loopblog.nl

  Zoeken


  Advertentie(s)


   (C) 2005-2024 Loopblog.nl