Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Sport Medisch Advies!

Gepost op woensdag, 21 september 2005 om 12:25 door bob in Media | No Comments »

Sporten en vooral Hardlopen is in Nederland zeer populair. Nederlanders sporten regelmatig in georganiseerd en ongeorganiseerd verband zo stelt het SMA (Sport Medisch Advies Centrum). Daarnaast is er een grote groep die (weer) wil gaan beginnen met sporten. Tevens blijken er tal van hardlopers te zijn die al maanden of jaren lopen met een blessure waar niemand een antwoord op heeft.
Al deze sporters willen het maximale uit hun sport halen en verantwoord bezig zijn. Bij blessures kan een snelle en deskundige diagnose en behandeling veel tijd besparen. De Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI) bewaakt de kwaliteit en behartigt de belangen van de erkende Sportmedische Adviescentra (SMA) en Sportgeneeskundige Afdelingen (SGA) in ziekenhuizen. Hierdoor is Iedereen welkom, ongeacht niveau of leeftijd. Maar wat kan een Sportmedische Instelling precies voor u betekenen. Iedereen kan profiteren van de sportspecifieke kennis binnen een SMA of SGA. Het sterke punt van deze instellingen is dat men de kennis van de sportarts, de sportfysiotherapeut, de sportdiƫtist en zelfs de gespecialiseerde orthopedisch schoenmaker heeft gebundeld.

U kunt dus werkelijk met elke sportspecifieke vraag terecht bij een SMA en een consult kan gemaakt worden zonder tussenkomst van uw Huisarts. Echter gelden hier andere tariefregelingen dan bij uw gewone huisarts toch blijken sommige zorgverzekeraars tegemoet te komen in de onkosten. Op de site staat waar een SMA bij u in de buurt zit en hoeveel het tarief bedraagt. Daarnaast staat er op de site met welk soort vragen u terecht kunt bij een SMA maar schroom nooit met welke vraag dan ook. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat u verantwoord bezig bent.

Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.Advertentie


Laatste Reacties

Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
Die smoothie is echt een aanrader....
hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
dat was lang geleden zeg! nu...
Mathijs (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
Leuke blog! Zelf neem ik altijd...
Henk (Onderzocht: muziek maakt hardlopen gemakkelijker):
Ik vind het zelf ook altijd...
sjors (Nieuwe versies van de Nike+ SportWatch GPS):
Leuk artikel veel te weten gekomen!!
Edwin (Hardlopen in Barcelona!):
Zou u een dmv een print...
Meer reacties...

 

RSS RSS Webfeed

Tips, spots, ideeën, suggesties?
tips@loopblog.nl

Zoeken


Advertentie(s)


 (C) 2005-2023 Loopblog.nl