Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Polar RS200sd hartslagmeter

Gepost op vrijdag, 12 augustus 2005 om 10:13 door bob in Gadgets | 3 Comments »

Sinds het begin van deze maand heeft Polar weer een echte top hartslagmeter in de verkoop. Het blijkt namelijk dat een hartslagmeter met snelheidsmeter en afstandsensor steeds meer betaalbaar wordt. De RS 200 sd is namelijk een hartslagmeter met zoals benoemd een snelheidsmeter en afstandsensor maar er zit ook een timerfunctie, autolap functie (om automatisch rondetijden te registeren op vooraf ingestelde afstanden ), interval trainerfuncties en een zone lock (hartslagzone’s waarin men kan trainen) op. Uiteraard zijn ook de standaard functies aanwezig zoals een klok en een stopwatchfunctie maar er blijken ook nog tal van andere kleine snufjes op te zitten. Kortom, dit model biedt alles wat een hardloper zich kan wensen die benieuwd is naar de afstanden die hij of zij loopt. Maar waarom zou je de gelopen afstand en snelheid willen weten?

Zij die specifiek voor bijvoorbeeld een marathon aan het trainen zijn zouden meer kwaliteit uit hun training kunnen halen als zij precies weten hoe ver zij hebben gelopen in een bepaalde hartslagzone. Hierdoor kunt u nauwkeurig bijhouden hoeveel kilometer u in een week loopt en of u hierdoor niet te veel of te weinig loopt. Schema’s kunnen specifieker worden nageleefd, wat weer zou moeten leiden tot een betere prestatie. Deze modelen zijn overigens leverbaar in de kleuren rood en zwart en liggen sinds enkele dagen in de betere hardloopwinkels. Het model kost 219,95. Er zit overigens 2 jaar garantie op het gehele product.





3 Reacties op “Polar RS200sd hartslagmeter”

  • Sander Huisman schrijft,

    Hallo,
    Ik sta op het punt een Polar rs200sd te kopen maar ben benieuwd welke gegevensoverdracht er mogelijk zijn naar de computer. Ik kan hierover niets vinden

  • Paul schrijft,

    Ik heb sinds vorig jaar zo’n rs200sd en het ding doet goed wat een beginner nodig heeft. De gegevens die je naar de site kunt oversturen zijn enkel de totalen van rondes of van trainingen. Het is zelfs zo dat als je per ongeluk aan de meet op de rode knop drukt (next lap) ipv op stop, je deze ronde (van 2 seconden dan ofzo) niet meer weg krijgt. Overigens werkt de overdracht via polar sonic link, niets dan problemen. Nog eens proberen, nog eens proberen om dan uiteindelijk enkel een totaal te zien.
    Nu probeer ik via intervallen te gaan trainen en ja, dan zit je slecht. Ik heb een trainingschema gekregen en zou eigenlijk 4 zone’s moeten kunnen instellen. De RS200 (sd) ondersteunt slechts 3 zones. Erg hoor. En nu heb ik eens verder gekeken en wat blijkt, zelfs de rs400 en rs800 ondersteunen maar 3 zone’s per training. Ik wil gewoon 4 km lopen tegen 135bpm, dan 3 minuten tegen 170, 3 minuten rust, 2 minuten tegen 170, 2 minuten rust, 1 minuut tegen 170 en 1 minuut rust en dan terug 3 km tegen 135bpm. Conclusie: had ik maar de S625X gekocht. 30 zone’s worden ondersteunt en je krijgt al je gegevens constant via infrarood op je PC. Geef gewoon die 100 euro meer, had ik dat ook maar gedaan.

  • benny schrijft,

    ik ben ook niet zo tevreden over de polar rs200sd omdat hij gewoon te moeilijk is voor eenvoudig gebruik en de handleiding vind ik gewoon niet duidelijk.

  • Geef een reactie:

    Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
    URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



    Advertentie


    Laatste Reacties

    Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
    Die sportslippers staan hier nog steeds...
    Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
    Zo lang geleden is het niet....
    Martijn (Vegan schoenen worden steeds populairder):
    Mooie ontwikkeling!
    Marie de Jonge (Een keer wat anders als gele reflectiehesjes?):
    Inderdaad belangrijk om reflecterende kleding te...
    Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
    Die smoothie is echt een aanrader....
    hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
    dat was lang geleden zeg! nu...
    Meer reacties...

     

    RSS RSS Webfeed

    Tips, spots, ideeën, suggesties?
    tips@loopblog.nl

    Zoeken


    Advertentie(s)


     (C) 2005-2024 Loopblog.nl