Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Hardloopschoenen van Mizuno!

Gepost op maandag, 8 augustus 2005 om 10:57 door bob in Schoenen | No Comments »

Hardlopen is één van de meest blessuregevoelige sporten. De blessures waarmee hardlopers te maken krijgen zijn vrijwel altijd overbelastingsblessures. Dit komt omdat de pezen en spieren van de benen van de hardloper gedurende iedere pas meer dan drie maal het lichaamsgewicht aan belasting te verwerken krijgen. Tijdens een normale duurloop van een half uur worden enkele tienduizenden passen gemaakt!
Hardloopschoenen vanzijn voorzien van het elders beschreven Wave system waardoor de schokbelasting zo goed mogelijk gedempt en verdeeld wordt. Verder draagt het extra elastische materiaal VS-1 en AP bij aan de demping. VS-1 is aan de buitenzijde van de hiel geplaatst voor een betere schokdemping tijdens de landing en zowel VS-1 als AP komt voor in de voorvoet van een hardloopschoen zodat de afwikkeling comfortabeler verloopt en de voet verder ontzien wordt. Hierdoor zullen blessures volgens Mizuno langer uitblijven en neemt het plezier in hardlopen toe! Mizuno blijkt weer helemaal terug te zijn op de Nederlandse markt.

Hoewel Mizuno altijd bekend stond als de beste Aziatische tegenhanger van Asics is dit merk enige jaren nagenoeg afwezig geweest op de Nederlandse markt. Maar zij blijken nu helemaal terug op de Nederlandse markt. Het mooie aan de nieuwe lijn is dat er voor de consument heel gemakkelijk te achterhalen is welk model goed voor u is. Op de site van Mizuni.nl kan men bij shoefinder achterhalen welk model dit is. Met deze achtergrond informatie kan u meteen achterhalen of het verkooppersoneel weet waarover zij praten. Naast dat Mizuno een uitstekende manier lijkt te hebben gevonden om variatie in gewicht onder de pronerende lopers op te vangen met een soort type schoen. Met andere woorden lijkt het wave systeem die weerstand te geven die vereist is bij uw type loop. Let u er bij het kopen overigens wel op of de wave plaat niet te buigzaam is op de middenvoet. Deze wil bij diverse modellen nog wel iets te soepel worden na enige tijd waardoor de stabiliteit tijdens het lopen vermindert. Op de site van Mizuno staan overigens bijna alle dealers vermeld waar deze schoenen te koop zijn.





Geef een reactie:

Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.



Advertentie


Laatste Reacties

Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
Die sportslippers staan hier nog steeds...
Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
Zo lang geleden is het niet....
Martijn (Vegan schoenen worden steeds populairder):
Mooie ontwikkeling!
Marie de Jonge (Een keer wat anders als gele reflectiehesjes?):
Inderdaad belangrijk om reflecterende kleding te...
Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
Die smoothie is echt een aanrader....
hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
dat was lang geleden zeg! nu...
Meer reacties...

 

RSS RSS Webfeed

Tips, spots, ideeën, suggesties?
tips@loopblog.nl

Zoeken


Advertentie(s)


 (C) 2005-2024 Loopblog.nl