Weblog over hardlopen en doorlopen!

Categorieën

Algemeen (31)
Boeken (8)
Columns (5)
Gadgets (22)
Kleding (7)
Media (16)
Schoenen (29)
Uncategorized (2)
Voeding (6)
Wedstrijden (24)


Waar zijn toch die Karhu’s gebleven?

Gepost op vrijdag, 29 juli 2005 om 17:44 door bob in Schoenen | 8 Comments »

Karhu Schoen
Vroeger bleken deze Karhu hardloopschoenen niet weg te denken uit de hardloopwereld en tegenwoordig zie je ze haast nergens meer, toch vreemd.
Want heeft u ooit wel eens een hardloper gehoord die ontevreden was over deze Scandinavische hardloopschoen? En komt het misschien niet door de agressieve marketing aanpak van andere merken dat wij deze zeer betrouwbare hardloopschoen zijn vergeten?
Voornamelijk de wat zwaardere hardloper bleek uitermate goed te lopen op deze robuuste schoen. Toch blijkt Karhu nog wel degelijk te bestaan maar helaas blijkt er geen importeur meer te zijn in Nederland. Dit heeft diverse ondernemers in Nederland er niet van weerhouden om deze schoenen in hun assortiment op te blijven nemen. Op de site van Karhu is overigens te zien in welke landen zij nog wel een importeur hebben, waardoor het daar waarschijnlijk eenvoudiger is om deze schoenen aan te schaffen.

Dus mocht u nog naar Duitsland, Zwitserland of Scandinavië op vakantie gaan en voor een redelijke prijs een paar Karhu%u2019s willen aanschaffen, is het zeker de moeite waard om even op hun site te kijken. De nieuwere modellen blijken overigens iets tegen te vallen ten opzichte van de oudere topmodellen zoals de Karhu synchron.
Anderszijds is het mogelijk de moeite waard om bij de diverse winkels in Nederland te kijken, welke op hunsite aangeven dat zij Karhu’s verkopen. Mocht u nog precies weten welke maat u had is het misschien ook de moeite waard om ze online in Nederland te bestellen. Succes ermee.

8 Reacties op “Waar zijn toch die Karhu’s gebleven?”

 • burgersdijk schrijft,

  In de Bergrace Shop in de Junussstraat op nummer 29 te Wageningen
  staan een voorraad de modelen Synchron, Athletic, Synchrom leather, Flow
  en Wire AP.
  De prijs is 59.50 euro in vele maten.
  meer info 0317 411080
  open op vrijdag en zaterdag en woensdag morgen

 • Daka Sport schrijft,

  De Karhu Fluid Fulcrum Ride voor heren en dames zijn bij ons binnen gekomen voor een mooie prijs van 59,95 in alle maten voor heren en dames! Deze Karhu schoen heeft een adviesprijs van 119,95.

  Informatie op http://www.daka.nl voor onze winkels en http://www.dakadirect.nl voor onze online shop!

 • Gerard schrijft,

  Ook ik loop sinds de jaren 70 op Karhu’s. Altijd prima schoenen geweest, constante kwaliteit. Helaas is Karhu de afgelopen jaren gaan rommelen met de succesformule. Eerst is de maatvoering veranderd, zodat maat 9 opeens te klein is geworden voor mij. Ook de veters zijn van midere kwaliteit geworden. En de zool, die van voren om de neus van de schoen heen krult, laat op die plaats al heel gauw los. Voor mij dus geen Karhu’s meer. Jammer.

 • jose vicente schrijft,

  …Het begon allemaal met het verkopen van het logo aan adidas…
  Die maken nog wel steeds goeie schoenen.

 • Marco schrijft,

  Ik heb jaren op bovenstaande schoenen gelopen. Waren niet kapot te krijgen. Later nog een paar in zwart (kunst) leer gehad. Soort hockey schoen. leek het. Ook onverwoestbaar. te kleine markt denk ik.

 • Erik van Bemmel schrijft,

  Sinds kort is er weer een Karhu dealer in Nederland! Ik zag een promotiestand staan bij de wereldkampioenschappen 50 kilometer in assen afgelopen weekend.
  Hier lieten ze hun collectie zien en ook al een voorproefje voor 2012.

  Ook via de website van karhu.com zijn ze te bestellen.
  Ik ben benieuwd of de glorietijd weer gaat herleven.

 • Klijn D.J. schrijft,

  Ik heb een aantal jaren op de vroegere fullcrum gelopen, zeer naar tevredenheid en die hebben ze destijds uit het programma genomen, de opvolger liep alsof ik met zwemvliezen aanliep, was werkelijk doddmoe als ik een stukje gelopen had, heb ze dan ook in een hoek gegooid en er nooit meer uitgehaald, loop sindsdien op asics en sausony, ik zie nu dat ze weer fullcrum in hun programma hebben, wellicht ga ik ze weer eens proberen, hier dus wel iemand die zeer ontevreden is geweest over kahru, daarbij moet gezegd dat ik nooitmeer zo lekker heb gelopen als op de vroegere fullcrums.
  Mvgr. Dirk Jan

 • Theo schrijft,

  Geen idee welk model het was, maar de Karhu’s die ik dertig jaar geleden voor een prikkie op de kop tikte (fulcrum?), zijn me altijd bijgebleven als de meest comfortabele schoenen waarop ik ooit gelopen heb. Alleen de Asics, Saucony en de – oudere modellen – Brooks kwamen enigszins in de buurt. Ik hoop dus dat de nieuwe modellen weer teruggrijpen op de oude succesformule.

 • Geef een reactie:

  Je kunt eenvoudige tags (<b>, <i> en <img src="image-url">) en smilies gebruiken,
  URL's (incl http) worden automatisch gelinkt.  Advertentie


  Laatste Reacties

  Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
  Die sportslippers staan hier nog steeds...
  Dacpam (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
  Zo lang geleden is het niet....
  Martijn (Vegan schoenen worden steeds populairder):
  Mooie ontwikkeling!
  Marie de Jonge (Een keer wat anders als gele reflectiehesjes?):
  Inderdaad belangrijk om reflecterende kleding te...
  Ian (8 tips voor een voedingsrijk hardloopontbijt):
  Die smoothie is echt een aanrader....
  hoi ik ben cool (Gratis sportschoenen op strand Terschelling):
  dat was lang geleden zeg! nu...
  Meer reacties...

   

  RSS RSS Webfeed

  Tips, spots, ideeën, suggesties?
  tips@loopblog.nl

  Zoeken


  Advertentie(s)


   (C) 2005-2024 Loopblog.nl